BORKOSTOLÁS


 

Horka - Simon Pince:

Az első szőlőterületet Simon Zoltán nagyapja vásárolta 1999-ben, amelyet édesapja Simon János örökölt. A jelenlegi közel 2 hektáros birtoktest a szomszédos területek felvásárlásával alakult ki.

A családban mindkét nagyszülői ágon jelen volt a szőlő és bor szeretete. Zoltán így már középiskolás kora óta mindig is vonzódott a mezőgazdaság, borászat iránt, erről tanúskodik agrármérnöki diplomája is. A vendéglátás iránti érdeklődése is főként borászati oldalról indult el.

Birtokukon juhfark, korona, hárslevelű, rizling, tramini és sárgamuskotály szőlőfajtákat termesztenek, amelyekből készült borok kóstolására és vásárlására előzetes egyeztetést követően nyílik lehetőség.

A borkóstolás mellé hideg és meleg étkezésre is van lehetőség, valamint 25 főig kisebb rendezvények (csapatépítő tréningek, osztálytalálkozók, családi és baráti összejövetelek) számára is helyet tudnak biztosítani. Szálláslehetőséget falusi túrizmusra épülő vendégházukban kínálnak.

 

Borvásárlás:

folyó: 500 Ft/l-től

 

Borász: Simon Zoltán

Nyitva tartás: előzetes egyeztetés alapján

Telefon: +36 30 811 6408

Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

© 2015 Horka-Somló Vendégház Szállás Somlószőlősön Borkóstolás a Somlón H-8483 Somlószőlős, Kossuth L utca 25.

Please publish modules in offcanvas position.